Kitakarítottuk Lyukót!

 

A Remény Zarándokai – kulturális és hagyományőrző – Egyesület

 

LYUKÓ-VÖLGY, MISKOLC ZÁRTKERTI VÁROSRÉSZÉNEK KITAKARÍTÁSA ÉRDEKÉBEN – „A TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT!” PÁLYÁZAT KERETÉBEN (2021/TMOP/0109), AZ INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM, MINT TÁMOGATÓ ÉS AZ IFKA KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. LEBONYOLÍTÁSÁVAL – NYERT EL SIKERES PÁLYÁZATOT A REMÉNY ZARÁNDOKAI – KULTURÁLIS ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ – EGYESÜLET. AZ EGYESÜLET 2021. MÁJUS 31.-én SIKERESEN BEFEJEZTE A PROJEKTET.

A Lyukó-völgyi szegregátumban több illegális hulladéklerakó volt, amelyek felszámolása a környezetvédelmi és közegészségügyi szempontból is kívánatos volt.
A Remény Zarándokai Egyesület 2021. május 10-14 között, több mint 600 helyi lakos bevonásával, szerszámok biztosításával, az alábbi helyszínekről több mint 300 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtött össze.
Kitakarították a Kishajtás-dűlőt, Gulyakutat, Herceghajtást, Lyukó-bányát, Nagykirálydűlőt, Gömörit, Kutyor-völgyet, Meredély utcát és az Annabányát.
A felgyülemlett, mintegy 300m3 hulladék felszámolása több lépcsős folyamatban valósult meg részben helyi lakosok foglalkoztatásával részben önkéntes munkával, akik bevonásával az egyesület az illegálisan elhagyott hulladékokat összegyűjtötte és az elszállításig őriztette.
A jövőben utcabizalmik közreműködésével gondoskodnak majd a megtisztított terület megfigyeléséről és minden szükséges intézkedést megtesznek a jogellenes hulladéklerakás megelőzése és hatósági szankcionálásának elősegítése érdekében is.
A lakosság számára a hulladékgazdálkodási hatóság felé történő közérdekű bejelentéseket fogadó hulladékradar és helyi internetes applikációk megismerése érdekében oktatást szerveztek, felhívó és figyelmeztető táblák kerültek ki a legveszélyeztetettebb helyszínekre.
Az egyesület honlapján és Facebook oldalán folyamatosan tájékoztatták az érintetteket az aktuális eseményekről és tudnivalókról.
Share This